سفارش تبلیغ
صبا ویژن

در خانه میوه خشک تهیه کنید

 

میوه های خشک به دلیل ماندگاری بالا می توانند مفید ترین خوراکی برای کودکان شما باشند    .

میوه خشک، خوراکی مفید برای کودکان 

جالب است بدانید ایران پس از ترکیه در رتبه دوم جهان جهت تولید و صادرات میوه خشک می باشد. کشمش رایج ترین نوع میوه خشک شده می باشد و پس از آن سیب، آلو شابلون، انجیر و انبه در رتبه های بعدی قرار می گیرند.Description: http://namnak.com/source.gif

از مزیت های میوه های خشک شده این است که شما می توانید آن ها را مدت زمان طولانی تری نگهداری کنید. برخی کشور ها به دلیل شرایط اقلیمی خود نمی توانند میوه های متنوع و زیادی داشته باشند به همین دلیل علاقه به استفاده از میوه های خشک شده ای دارند که برخی کشورها صادر می کنند. میوه های خشک طی فرآیند خشک شدن تقریبا مقدار زیادی از آب خود را از دست داده و به شکل منقبض و کوچک و درعین حال پر انرژی می شوند. گاهی برای شیرین تر شدن میوه های خشک آن را قبل از خشک شدن با شربت پوشش می دهند که پس از آن به آن ها میوه شیرین هم نیز گفته می شود. نکته بسیار مهم این می باشد که هیچ گاه نباید میوه ها را چنان خشک کرد که مثل چیپس شکننده شوند، خشک کردن میوه ها را باید تا زمانی که 20% از رطوبت آن ها باقی مانده است ادامه داد. شرکت بالسی تمام تلاش و تجربه خود را بکار گرفته است تا میوه خشک، ضمن حفظ کیفیت بالا و بهترین قیمت میوه خشک از بهداشت مطلوب مورد انتظار مشتری برخوردار باشد.

خواص برخی از پرطرفدارترین میوه های خشک شده:

انبه خشک شده محتوی مواد مغذی و تقویت کننده روده است که هضم آن، بسیار آسان بوده و مصرف این میوه برای افراد دارای سوء هاضمه به علت داشتن مقادیر زیادی ویتامین C و آهن بسیار مفید می باشد. جالب است بدانید 100 گرم انبه 15% نیاز روزانه بدن به ویتامین A که برای تضمین سلامت چشم ها و تقویت قوه بینایی لازم است را تامین می کند.

آلو شابلون خشک شده مسهلی طبیعی می باشد و تاثیر مثبت در جلوگیری از پوکی استخوان دارد. این میوه یکی از منابع غنی پتاسیم است. تحقیقات انجام شده در سال های اخیر تأثیر پتاسیم را در کاهش فشارخون نشان داده است. با توجه به این که آلو خشک شابلون حاوی سدیم  کمی می باشد، مصرف متعادل آن در کنترل فشارخون و تعدیل غلظت خون بسیار موثر است. نکته جالب این است که آلو خشک شابلون اثر ملیّنی بیشتری نسبت به آلوی تازه دارد.

خشک کردن در فر:

برای خشک کردن میوه در فر اول از همه به فر، کاغذ مومی یا لاینر‌های سیلیکونی و سینی فر یا توری‌های گرد مخصوص پیتزا نیاز دارید.

روش کار بسیار ساده است. فقط کافی است میوه ها را در دمای پایین گرم کنید تا آب آنها به‌قدر کافی تبخیر شود. با این کار، احتمال رشد باکتری‌ها به حداقل می‌رسد. مراحل کار از این قرار است:

1. میوه‌ی موردنظرتان را آماده کنید

میوه ها و توت های رسیده یا کاملا رسیده را انتخاب کنید. آنها را با آب سرد بشویید. قسمت‌های لکه‌دار و خراب‌شان را جدا کنید. اگر میوه هسته یا دانه دارد، آن را بیرون بیاورید و ساقه‌ی توت‌ها را نیز جدا کنید. میوه‌ها را به‌صورت هم‌اندازه برش بزنید تا در مدت زمان یکسانی خشک شوند.

2. پوست میوه ها را بگیرید (اختیاری)

برخی میوه ها مانند هلو، شلیل و سیب در صورتی‌ که پوست‌شان گرفته شود، بهتر خشک می‌شوند. در پایین هر قطعه از میوه با چاقوی پوست‌کنی، یک علامت X ایجاد کنید. تکه‌های میوه را به‌مدت 30 ثانیه در آب جوش بریزید و سپس به یک ظرف آب یخ منتقل کنید. با این کار پوست میوه‌ها به‌راحتی جدا می‌شود.

3. آنها را بخیسانید

برای آنکه میوه ها ظاهر زیبایشان را حفظ کنند و میزان تغییر رنگ‌شان به حداقل برسد، آنها را در آب‌لیمو و آب بخیسانید. میوه‌ها را 10 دقیقه درون این مخلوط قرار دهید، سپس در آبکش خالی کنید و با یک حوله‌ی بدون پرز به‌آرامی خشک کنید.

4. میوه ها را درون فر قرار دهید

فر را از قبل در دمای 54 تا 71 درجه‌ی سانتی‌گراد گرم کنید. برای میوه های برش‌خورده‌ی نازک مانند سیب یا هلو از درجه‌ی حرارت پایین‌تر استفاده کنید اما برای توت فرنگی ها و سایر توت‌های کامل از دمای بالاتر استفاده کنید. روی سینی فر را با کاغذ مومی بپوشانید. تکه‌های میوه را در یک لایه طوری بچینید که روی هم قرار نگیرند و کمی فاصله بین‌شان وجود داشته باشد. برای جلوگیری از جمع شدن (لوله شدن) میوه ها در حین خشک شدن، یک توری گرد مخصوص پیتزا یا یک لاینر سیلیکونی روی آنها قرار دهید. میوه ها را درون فر بگذارید و هر دو ساعت یک‌بار، سینی فر را بچرخانید.

چگونه می‌توانید بفهمید که میوه‌ها آماده‌اند؟

میوه خشک باید بافتی مانند چرم پیدا کند اما همچنان تا حدی منعطف باشد.

مدت زمان لازم برای خشک شدن میوه های مختلف در فر

مدت زمان لازم برای خشک شدن انواع میوه ها در فر از این قرار است:

  • آلو: 6 ساعت؛
  • گلابی: 6ساعت؛
  • هلو: 6ساعت؛
  • موز: 6ساعت؛
  • سیب: 6ساعت؛
  • انگور: 8تا 10 ساعت؛
  • پوست مرکبات: 8 تا 10 ساعت؛
  • گیلاس: 12ساعت؛
  • توت‌فرنگی: 12 ساعت؛
  • زردآلو: 12 ساعت.

آنها را نم‌زدایی کنید

وقتی میوه های خشک آماده شدند، آنها را از فر بیرون بیاورید و در ظرف‌های پلاستیکی یا شیشه‌ای بریزید. سر ظرف‌ها را برای 4 تا 5 روز باز بگذارید تا هرگونه رطوبت باقی‌مانده از فرایند خشک شدن بتواند تبخیر شود. هر روز، ظرف را تکان دهید تا میوه‌ها کمی جابه‌جا شوند.

پس از 5 روز، در ظرف را ببندید و تا فصل برداشت بعدی (حدود 10 ماه بعد) از این میوه های خشک لذت ببرید.

فکر نکنید که فقط باید تکه‌های میوه یا توت‌ها را خشک کنید. شما می‌توانید لواشک خانگی نیز درست کنید.

دستگاه میوه خشک کن:

استفاده از دستگاه میوه خشک کن، سبب می شود آب میوه به صورت خیلی آرام ، آهسته و با حرارت خیلی کم تبخیر شود. اکثر این دستگاه های میوه خشک کن دارای المنت برقی در کف خود هستند که این المنت ها به صورت مشبک می باشند و روی آن ها هواکش قرار دارد. بسته به نوع میوه و نوع دستگاه میوه خشک کن، 24 ساعت وقت لازم است تا میوه ها به صورت کامل خشک شوند. دستگاه های میوه خشک کن در دسترس هستند و کار با آن ها آسان است، به خصوص اگر قصد خشک کردن مقدار زیادی میوه و سبزیجات را داشته باشید. شما همچنین می توانید با استفاده از این تکنیک در فر یا دستگاه میوه خشک کن، چیپس های ترد و طلایی رنگ درست کنید. سیب، آناناس، نارگیل، لیمو و پرتقال دارای پوست نازک و مناسب برای چیپس شدن هستند. برای این که ورقه میوه ها یک دست شوند از ماندولین استفاده کنید، سپس آب لیمو را روی حلقه های سیب بریزید تا از تغییر رنگ آن ها جلوگیری شود. یک سینی فر را با کمی روغن چرب کنید، حلقه های سیب را روی آن قرار دهید سپس سینی را در پایین ترین طبقه فر قرار دهید. اجازه دهید میوه ها به مدت دو الی سه ساعت در فر باقی بمانند تا کاملاً خشک شوند (یا از دستگاه میوه خشک کن استفاده کنید). از این چیپس های میوه ای می توانید برای تزیین دسر یا سالاد و یا حتی به عنوان اسنک استفاده کنید.

 

منبع 1

منبع 2

منبع 3